tiistai 17. heinäkuuta 2012

Lyon (ja hieman Pariisia)

Toulousesta Lyoniin junamatka kesti viis tuntia. Sen viis tuntia vaihdeltiin tasaisin väliajoin paikkoja, sillä piheinä reilaajina ei tietenkään puliteta paikkavarauksista. Matkaoppaana junassa hetken aikaa toimi mummeli (joka ei osannut sanaakaan englantia), ja esitteli meille mm. sen OIKEAN Carcassonnen linnoituksen!

Lyon oli Toulouseen verrattuna nuorekas, tai ainakin keskusta, missä iltaa vietettiin. Käytiin kaupoissa, joiden sisäänpääsylle ei ollut luottokorttirajaa, etsittiin creppejä (ei löydetty, ostimme jätskiä), syötiin luultavasti perinteisesti ranskalaisia (ei asukkaita, perunoita) tulisen dijon-sinpain kera ja perin ranskalaisesti istuimme joen rannalla nauttimassa punkusta, briestä (koska halvinta), patongista ja suklaasta.

Hostelliamme Cool&Bediä voidaan todellakin suositella; eka juttu mikä tuli ilmi oli, et aamiainen sisältyy hintaan (oli patonkia, tottakai). Sisustus oli myöskin superhieno ja nukuimme hyvin, tosin siitä saan kiittää korvatulppiani, i love you guys!

Tällä hetkellä istutaan hyvinkin ahtaasti yhdellä penkillä, datauspaikkana Pariisi, sillä kerkesimme kuin kerkesimmekin aamulla junaan, vaikka jumituttiin juttelemaan Suomesta erään kalifornialaisen kanssa aamupalalla. Nyt ollaan nähty vasta pikku osa kaupungin metroverkkoa, hostelli ja sen alue (joka on hieman... kyseenalainen). Huomenissa kunnon turistin tavoin kierretään koko päivä rakkauden kaupunkia, tänään tuhlaamme hostellin meille "lahjoittaman" kympin. Au revoir!
 Toulouse - pääkatua
 Toulouse - Ellu ja elämän rakkaus
 Toulouse - Villu etsimässä housujaan romanttisessa huoneessamme
 Lyon - Kumpi on kumman? (bubble gum et chocolat noir)
 Lyon - Rhônen varrella
 Lyon - Tapasimme myöskin munamiehen ranskalaisen veljen; muna-Pierren.
 Lyon - Rhône
Le train - destination: Le Paris

- Ellu; Villu hoputtaa ja vie kaiken istumatilan :<

2 kommenttia:

 1. Olette te aika likkoja! Ja tekstinne ja kuvat ihan magnifique! Täällä kotokaupungissa sataa losottaa koko ajan ja on kylmä.
  Jään taas innolla odottamaan seuraavaa päivitystänne. Au revoir ma filleule et l'oeuf-Pierre!

  VastaaPoista
 2. Fantastique!! :D "Je te presente mon ami....l'oeuf-Pierrrree!"
  :D :D Eiii luoja, sehä tarkottaa vähä niinko samal pikkumunaa toi l'oeuf-Pierre...hohottelen tääl yksinäni het aamusta! :D

  Noh, naurut sikseen. Ihanaa, oonki jo kärkkyny uutta postausta! Pariisi...je suis jalouse...!! Nauttikaahan nyt ihan tosissaa kaikin aistein. :) Ja kiitokset ihanasta kortista!

  VastaaPoista