maanantai 23. heinäkuuta 2012

Amsterdam ja Köpis

Amsterdamista tänne junaa piti vaihtaa melko monta kertaa. Viimeisessä junassa onneksemme uudet ystävämme Stefan ja Erik käänsivät kuulutuksen ja kertoivat, että YKSI: juna menee sisään LAIVAAN ja KAKSI: siellä on TAX FREE. Ensin emme uskoneet (emme myöskään osanneet tanskaa taikka saksaa, joilla kuulutukset kuuluivat), mutta seisoessamme lautan kannella katsoen auringon laskuja ja ohi lipuvia Viking Linen laivoja, tuli melkein kotoisa olo (samoin Villulle, jonka pyllyä pieni muslimipoika kokeili minun ollessa vessassa :<) Itse kaupungissa oltiin sitten hilpeän junamatkan jälkeen yhdeltä yöllä ja ihan samanlainen tää on, ku muistettiinkin (ihan helvetin kallis).

Eilen piti olla shoppailu päivä, mut unohdettiinkin, et oli sunnuntai ja mikään putiikki ei ollut auki. Seilasimme sitten pitkin Strøgetiä, harhailimme pikkukaduilla, söimme kallista ja hyvää ruokaa kasvisravintolassa ja harrastimme kahta uutta harrastustamme: yleistä istuskelua, sekä muiden turistikuvien huomaamatonta sabotointia. Koettiin myös ihka aito tanskalainen elokuvateatterikokemus, joka oli muuten hyvin suomalaisen tapainen, mutta ihmiset jäävät katsomaan lopputekstit... Elokuva oli Freudista kertova The Dangerous Method, ja hyvin ymmärrettiin, vaikka tekstitys olikin tanskaksi.

Nyt loppuu hostelliajat, seuraavat kaksi yötä vietämme ensin junassa (kerrankin varaus onnistui!!) ja Tallinkin käytävillä, koska emme raaskineet maksaa hyttiyöstä. Mutta sekin on kokemus sinänsä, niinkuin moni muukin on tällä reissulla ollut. On myös hyvin mahdollista, et tämä oli viimeinen blogikirjoitus maailmalta, KOSKA.... tidididiiiiiii: keskiviikkona palaamme kotiin, Imatralle! Ja nyt kuluttamaan viimeisetkin rahojen rippeet, adios!

ELLU JA VILLU KÖPIKSEST.

1 kommentti:

  1. No eipä tainnut bloginne otsikko kuitenkaan (ja onneksi) toteutua! Tervetuloa koti-Imatralle matkaajat!

    VastaaPoista